Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla paravolley (Oturarak Voleybol) turnuvası düzenlendi.

        Alaplı Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Ligi'nde mücadele eden Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile Alaplı Kredi Yurtlar Kurumu, Alaplı Aktif Spor Kulübü ve Milli Eğitim Müdürlüğü katıldı.

        Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İsmail Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi.

        Turnuvanın çok çekişmeli ve zevkli geçtiğini ifade eden Korkut, "Engellilerin toplumda varolduğunu, ayrılmaz bir parçası olduğunu tüm topluma hissettirmeye çalışıyoruz. Bu yıl da farklı bir etkinlik yapmak istedik. İlçemizde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Ligi'nde mücadele eden Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübümüz var. Takımımızın yanı sıra 3 ayrı kurumumuzun çıkarmış olduğu takımlarla farkındalık turnuvası düzenledik. 3 Aralık Engelliler Günü'nü hem sporla hem de biz engellilerle, engelsiz vatandaşların bir arada olduğu bir farkındalık günü olarak yaşamak istedik." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler