Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te "Suriyeli Çocukların ve Gençlerin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında "Sosyal Uyum Eğitimi" verildi.

        Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) idaresi ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde hayata geçirilen "Sosyal Uyum Programı" ile Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklar ile Suriyeli çocuklar arasında karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması amaçlanıyor.

        Siirt Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) sorumlusu Nurcan Sürgüvenç tarafından gerçekleştirilen eğitimde Suriyeli kadınların, çocukların sosyal uyum problemlerinin en aza indirgenmesi, kültürler arasında karşılıklı anlayışın ve hoşgörünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla çeşitli oyunlar, etkinlikler yapılıyor.

        ÇATOM sorumlusu Nurcan Sürgüvenç tarafından verilen eğitimlerin temel hedefinin, Suriyeli çocukların sosyal uyum problemlerini en aza indirmek, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıkları arttırmak, çocukların haklarına uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak ve aynı zamanda kültürler arasında karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştirmek oluşturuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler