Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığı tarafından KHK ile görevlendirme yapılan Mardin’in Nusaybin ilçesinde belediye, engelliler günü için etkinlik gerçekleştirdi.

        Nusaybin Beledisine bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kemal Gözü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince Mitanni Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe, ilçede faaliyet gösteren 4 rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 140 öğrenci ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

        Folklor gösterisiyle başlayan etkinlikte engelli öğrenciler de halay çekti. Müzik dinletisinden sonra Nusaybin Belediyesi Özel Kalem Müdürü Merve Erciyas, engelli çocuklarla birlikte pasta kesti. Etkinlik, bez boyamayla sona erdi.

        Veliler ve rehabilitasyon merkezleri yöneticileri, engelliler günü etkinliği için belediye yetkililerine teşekkür etti.

        Etkinliğe katılan veli Haluk Akyüz, engellilerin evlere hapsedilmemesi ve toplumla barışık bireyler olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

        Engellilerin sevgiye ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Akyüz, şöyle dedi:

        "Sadece bir gün değil sürekli onların yanında olmamız gerekir. Onları etiketleyip evlere hapsetmek yerine onların toplumda bizler gibi yer almasına katkı yapmamız gerekiyor. Engellilere yönelik etkinliklerin sadece bir günle sınırlı kalmamasını diliyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum."

        Geçmişte benzer etkinlikleri rehabilitasyon merkezlerinin yaptığını ifade eden Yunus Kaplan da etkinliğin resmi kurumlar tarafından ilk kez böyle bir organizasyonunun gerçekleştirildiğini ifade etti.

        Çocuklar ile aileleri için farklı ve güzel bir etkinlik yapıldığını söyleyen Kaplan, "Sadece bugün değil tüm zamanlarda bu çocukların farkına varıp güzel duygular içerisinde bu çocuk ve bireylere yaklaşılması gerekir. Sevgiden başka bir beklentimiz yok." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler