Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da kokoreççilik yapan Efkan Kılıç, başlattığı uygulama ile 300 dolar bozdurup makbuz getiren vatandaşlara kokoreç ve ayranı bedava veriyor.

        Şehit ailelerine daha önce de ücretsiz kokoreç ve ayran veren Kılıç (29), bu sefer de doların yükselmesine tepki göstermek amacıyla 300 dolarını Türk lirasına çevirip makbuz getiren vatandaşlara kokoreç ve ayran ikramında bulunuyor.

        Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel güçlerin daha önce 15 Temmuz'da askeri bir harekatla ülkeyi bölmek istediklerini ancak başaramadıklarını söyledi.

        15 Temmuz darbe girişimi ile başarılı olmadıklarını anlayan küresel güçlerin ekonomik açıdan Türkiye'ye darbe vurmak istediklerini aktaran Kılıç, "Şer odakları, küresel güçler, Amerika bu saydıklarımın hepsi aynı safta. Hepsinin ortak bir hedefi var. 'Türkiye'ye nasıl böleriz?' diye sinsice plan yapıyorlar. Biz güçlü bir ülkeyiz. Öyle bir sallantıda 15 Temmuz darbe girişimi ile bizi yıkmak istediler ama başaramadılar. Şimdi ise farklı bir yol izliyor. Ekonomik açıdan bizi yıkmak istiyorlar. Ama yine başaramayacaklar." diye konuştu.

        Dolar karşısında Türk lirasının değer kaybettiğini gördüğünü ve bu duruma çok üzüldüğünü dile getiren Kılıç, şunları belirtti:

        "Doların yükselmesiyle birlikte Türk lirası değer kaybetti. Bu durum beni derinden etkiledi, çok üzüldüm. Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, tepkimi göstermek amacıyla, 300 dolar bozdurup makbuzu ile gelen vatandaşlarımıza, kokoreç ve ayranı bedava verme kararı aldım. Eski Türkiye yok artık, biz artık bambaşka bir Türkiyeyiz. O yüzden kimse almasın dolar, bizim paramız bize gerçekten yeter. Başka bir Türkiye yok, o yüzden tüm vatandaşlarımızı birlik olmaya bir olmaya Türk lirasına sahip çıkmaya davet ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler