Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akçakoca ilçesindeki 4 liseyi ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı.

        Özlü, Akçakoca ilçesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi velileriyle buluştu.

        Ardından Bakan Özlü, velilerle Barbaros Anadolu, Turizm Meslek, Anadolu İmam-Hatip ve Sosyal Bilimler liselerini ziyaret ederek okul müdürlerinden bilgi aldı.

        İncelemelerin ardından Kaymakamlık toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan Bakan Özlü, uzun zamandır ilçede Sosyal Bilimler Lisesinin ne olacağı ile ilgili sorunların olduğunu ancak bir çalışma yaparak çözüme ulaştırıldığını söyledi.

        İlçede 8 lisede bin 866 öğrencinin bulunduğunu vurgulayan Bakan Özlü, "İlave derslik ve bina açısından sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu çözmek için 8 liseyi birlikte ele aldık. Bu sadece Sosyal Bilimler Lisesinin sorunu değil. Sosyal Bilimler ve Fen Liseleri özellikli binalardır. Yani bu okulların derslikleri, laboratuvarları, konferans salonları, tartışma mekanları farklıdır, her liseye uymaz. Bir kampüs içerisinde bir tarafta fen diğer tarafta sosyal bilimler lisesi, yurt binaları, laboratuvarlı binalar olsun istiyoruz. Bunu da halihazırda bulunan Barbaros Anadolu Lisesinin orada yapacağız." diye konuştu.

        Akçakoca'ya bir Fen Lisesi de kurduklarını ifade eden Özlü, "Bunun müjdesini verelim. Milli Eğitim Bakanımızdan iznini aldım, çalışmalarımız başladı. Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesinin konseptine ve kuruluş amacına uygun yapılandırma yapacağız. Mevcut binalarımızı deprem testinden geçireceğiz. Deprem uzmanlarını getirip Barbaros Anadolu Lisesi ve Osmaniye İlkokuluna test yaptıracağız. Deprem sonuçlarına göre yeni bir bina yapacağız. Biz yeni bir bina yapabiliriz, hükümetimizin buna gücü yeter. Bugüne kadar da yüzlerce derslik yaptık." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler