Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

        Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ardanuç ilçesindeki Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, engelliler gününün bir günle sınırlandırılacak bir olay olmadığını söyledi.

        Yılın 365 günü engellilerle birlikte olduklarını belirten Doğanay, şunları kaydetti:

        "3 Aralık Dünya Engelliler Günü aslında Avrupa’dan gelen bir gün değil. Bizim kendi asıl kültürümüzde var engelleri sevmek ve onlara yardımcı olmak bizim öz felsefemizdi. Peygamber efendimizin hayatından bir örnek vermek istiyorum. Bizim kültürümüzün ne derece insanlara, engellilere önem verdiği. Peygamber efendimizin yegane tayin ettiği Muaz bin Cebel aslında bir engellidir. Engelli bir insanı bir ile vali olarak tayin ediyor. Bu da bizim kültürümüzün engellilere, düşkünlere, vatandaşlara, hastalara ve herkese değer verdiğini sanıyorum. Bu vesile ile programınızı izlemeye geldim. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nüzü tekrar kutluyorum. Hepinizi en samimi muhabbetle sevgiyle saygıyla selamlıyorum."

        Etkinlik, engelli öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Folklor ekibinin yaptığı gösterinin ardından engellilerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergi gezildi.

        Programa Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Asım Kaya, ilçe protokolü, engelliler ve aileleriyle vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler