Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, askere gidecek 50 gencin Bursa'dan uğurlanma törenine katıldı.

        Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde düzenlenen davullu zurnalı uğurlama törenine katılan Çelik, gençlerle sohbet edip, halay çekti.

        Burada konuşan Çelik, milletin "asker" bir millet olduğunu söyledi.

        Vatanın korunması görevinin aynı zamanda 79 milyon vatandaşın görevi de olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

        "Askerlik çağına gelen gençlerimizin seve seve, koşa koşa vatan savunması Cumhuriyetimizin ve devletimizin kuruluşunda nasıl kendilerine cansiparane vatan için feda ettiklerinin şahitleriyiz. Bunu tarih kitaplarında hep beraber okuyoruz. Bugün de dört tarafımız gerçekten sıkıntılarla çevrili. Bin bir türlü sorunumuz var ama çok şükür gençlerimiz var. Gençler bizim geleceğimiz, bu ülkenin ilelebet payidar olması ve ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanması konusunda en ufak bir endişemiz yok. Çünkü askerliğe susamış, vatanını savunma konusunda ve görevini yapma konusunda gerçekten fedakar ve göğsü iman dolu gençliğimiz var."

        Uğurlama töreninin ardından gençler, Çelik'e, günün anısına plaket sundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler