Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Şimdi yeni bir denklem kurulacak hiç merak etmeyin. Bu denklemde Türkiye merkez güçtür, bu coğrafyanın şekillenişi Türkiye'nin merkez olmasıyla başarılı olacaktır." dedi.

        Külünk, Ekonomi Kulübü Şanlıurfa Şubesince, Ziraat Odası Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen, "15 Temmuz ve sonrası yeni Türkiye ve Ortadoğu" konulu konferansta, dünyada adalet, hak ve hukuk problemi bulunduğunu söyledi.

        Medeniyetin aslında doğudan başladığını ve geçmişte bu bölgelerin çok daha önde olmasına rağmen, şimdilerde batının güçlendiğini doğunun ise geriye gittiğini aktaran Külünk, "Şimdi yeni bir denklem kurulacak hiç merak etmeyin. Bu denklemde Türkiye merkez güçtür. Bu coğrafyanın şekillenişi Türkiye'nin merkez olmasıyla başarılı olacaktır. Yeni bir denklem oluşuyor Türkiye, ABD, Rusya denklemi." dedi.

        Külünk, yıllardır Türkiye ve bölge üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade ederek, bunu yapan aklın stratejik modelinin, "savaştır, borçlandır, teslim al, yönet" olduğunu anlattı.

        Külünk, şöyle konuştu:

        "24 Kasım bu anlamda Türkiye tarihinin, bu topraklardaki tarihimizin dönüm noktasıdır. Eğer sayın cumhurbaşkanımızın basiretli ve ferasetli duruşu olmasaydı Türkiye bir büyük felaketin içerisine düşürülecekti. O felaketin önemli sonuçlarından birisi de doğu Akdeniz'deki etkimizi kaybetmekti, doğu Akdeniz niye önemli, 15 Temmuz bu anlamda doğu Akdeniz ile doğrudan ilişkili, petrol bitene, katı yakıttan çıkana kadar önümüzdeki yüz yılın en stratejik enerji üssü doğu Akdenizdir. Bütün bunların manası şudur doğu Akdeniz'de ve kısmen kuzeyde Türkiye enerji üssü olacak. Bunu kim istemez Musul'dan bizi kim çıkardı, niye çıkardılar bunları konuşmak zorundayız."

        Ekonomi Kulübü Genel Başkanı Taner Bozkurt ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, milli ve yerli ekonominin önemine değindi.

        Harran Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci de "Batı'nın ötekisi Ortadoğu" konulu konuşma yaptı.

        Programa, Ekonomi Kulübü Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Ulutaş, Kalkınma Bakanlığı Müşaviri Abdulkerim Gök, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler