Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - TAHİR TURAN EROĞLU - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (2017 Winter EYOF), Dünya Üniversite Oyunları (Universiade) ve Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'nda önemli hedefleri bulunduğunu belirtti.

        Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak önlerindeki en önemli sınavın 11-18 Şubat'ta Erzurum'da düzenlenecek 2017 Winter EYOF olduğunu ifade etti.

        "EYOF hem önemli hem de sonraki süreçle ilgili aritmetik olarak bize bir harita çizecektir." diyen Gürbüz, federasyon olarak sporcuları yurt içi ve yurt dışı kamplarda yoğun bir çalışma ve iyi bir katılımla EYOF'a hazırladıklarını dile getirdi.

        Gürbüz, EYOF'un ardından önlerinde Kazakistan'da düzenlenecek Dünya Üniversite Oyunları (Universiade) ve 2018 Kış Olimpiyatları sınavlarının bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

        "Önümüzde Güney Kore'deki 2018 Kış Olimpiyatları var. Burada en az 6-7 sporcuyla yarışabilme ve 2 ya da 3 sporcumuzdan mutlak madalya hedefimiz var. Tabii daha yukarıya çekmek isteriz ama ortada da gerçekler var. Short track (sürat pateni) branşında sporcularımız kısa süre önce Amerika'da Türkiye rekoru kırdı ve çok iyi puan aldılar. Bu bizi çok mutlu etti ve gelecekle ilgili vizyonumuzun hangi yöne gitmesi gerektiği konusunda referans oldu. Rekabet ettiğimiz ülkeler, dünyanın en iyileri. Bu arenada varız, sporcularımız azimli. Biz de gayretle iyi sporcular, antrenörler ve hakemler yetiştirir, uluslararası alanda etkin bir lobi faaliyeti gösterirsek 2018 olimpiyatlarıyla yeni bir ufuk açılmış olur.''

        - "Buz sporlarının, ülke genelinde yapılmasını istiyoruz"

        Anadolu'nun her yerinde, doğal ortamlarda bu sporu yapabilecek imkanlar bulunduğunu, en büyük amaçlarının, toplumun tüm kesimlerinden insanların bu sporu yapmasını sağlamak olduğunu aktaran Gürbüz, "Arkadaşlarımla bir proje çalışması yapıyoruz. Buz sporlarının sadece Erzurum, Kocaeli, Ankara, İstanbul ve İzmir'de değil de ülke genelinde yapılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

        Türkiye'de mevcut tesislerin şu anda sporcular için bile yetersiz durumda olduğunu aktaran Gürbüz, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Çocuklarımız özverili şekilde sabah 05.00'te kalkıp antrenmana, sonra da okullarına gitmek durumunda kalıyor. Akşam yine saat 20.00'den gece 01.00-02.00'ye kadar çalışmalar devam ediyor. Öncelikle metropollerde İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli'de ve Anadolu'nun diğer illerinde tesis sayısının artırılmasını arzuluyoruz. Tesisleşmeyle ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz, 6 pilot il belirledik. Türkiye, gerek sporcu bakımından gerekse bulunduğu coğrafi konum itibarıyla buz branşlarına imkan tanıyan yapıdadır. Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Yeni tesis kazandırılırsa sporcu bulmakta sıkıntı çekmeyiz. Uluslararası arenada iyi bir yer bulmak istiyorsak sahalar yapmamız, sporcularımıza imkanlar yaratmamız gerekir. Zaten bunları yaparsak gerisi gelecektir.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler