Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yeni Ulaşım Master Planında Antalya'ya metro hattı yapımının planlandığını bildirdi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı, Belek Turizm Merkezinde bulunan bir otelde gerçekleştirildi.

        Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO üyelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetler, devam eden projeler ve vizyon projelerle ilgili bilgi verdi.

        15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türel, bugün, 1960'lardan bu yana devlet içine yerleşmiş bir yapının temizlendiğini kaydetti.

        Bu mücadelenin bir partinin mücadelesi olmadığını ve bu mücadeleyi kimsenin küçümsememesi gerektiğini ifade eden Türel, "Mücadelemiz işgal güçleriyledir. İçimizdeki ve dışarıdaki işgal güçleriyledir. Dış güçler Türkiye'nin bağımsız hareket ettiğini gördüğü zaman hemen düğmeye basıyorlar. Haçlı seferleri ile kuşatılmaya çalışılan ülkemiz bu saldırılardan hep başarı ile çıktı. İnşallah sizlerin duaları, milletimizin destekleri ile bu önemli imtihanı da vereceğiz." dedi.

        Önce ülkeyi kuşatmak için işgal güçlerinin hukuk darbesi için gayret gösterdiğini, son seçim ittifakları yaparak siyasetin ele geçirilmeye çalışıldığını, daha sonra 15 Temmuz'un denendiğini belirten Türel, "Şimdi de ekonomi kanalı ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Dolar da malum Trump sonrası dünyada yükseliş söz konusu. Bundan medet umanlar çıktı. Bu konuda gayret gösterenler çıktı ama çok net söyleyeyim ki başaramayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

        Esnafa, tüccara, iş adamlarına destek olmak için hükümet tarafından "vergi barışı" getirildiğini, banka faizlerinin düşürüldüğünü, şimdi de yeni bir kredi desteğinin gündemde olduğunu ifade eden Türel, şöyle devam etti:

        "Geçen gün Sanayi Bakanımız açıkladı. 2015'te satılan otomobil sayısı 1 milyon 359 bindi, bu sene 1 milyon 450 bine çıkıyor. Ben ATSO başkanıyken 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel her sene vergi ödül törenlerimize geleneksel onur misafirimiz olarak katılırdı. Ne zaman kendisini havalimanında karşılasak ilk sorusu, 'Kaç tane buzdolabı, araba satıldı Antalya'da.' olurdu. Biz de onun ne sorduğunu hep iyi bildiğimiz için dersimize iyi çalışırdık, 'Efendim şu kadar araba satıldı, bu kadar daire satıldı.' derdik. Rakamları duyunca 'O zaman ekonomi iyi gidiyor.' derdi. Önemli tüketim maddelerinin satış rakamları bize gelecek için de bir değerlendirme imkanı tanıyor. Böyle zamanlarda en yanlış şey aşırı tepki vermek."

        Turizmde yaşananlarla ilgili bardağın dolu tarafına bakmak gerektiğini belirten Türel, turizmde işlerin iyi gitmediğini, ancak bardağın dolu olan tarafının da inkar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

        Türel, "Türkiye'de takipteki kredi oranı yüzde 2,2 iken bu rakamlar Antalya'da yüzde 1,6. Turizm bu kadar kötü gidiyorken Türkiye ortalamasının altında bir rakamdan bahsediyoruz. Gelen turist sayımız '12,5 milyondan 6 milyona düştü' diyelim ama bardağın dolu tarafını da gösterelim." dedi.

        - Yeni ulaşım master planı

        Yeni Ulaşım Master Planı hakkında da bilgi veren Türel, Planı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından ön izin aldıktan sonra kamuoyunun tartışmasına açacaklarını kaydetti.

        Türel, "Bakanlık kabul edense plan kapsamında metroyla tanışacağız. Lara'dan Konyaaltı'na yeraltı metrosu olabilir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler