Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMRISTAR (AA) - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Afganistan ve çevresinde teröre karşı sessiz kalmak ve eylemsizliğin teröristlere cesaret vereceğini belirterek, "Kan dökme ve korku yaymaya sebep olan terör bağlantılarını mağlup etmek için güçlü kollektif bir irade göstermeliyiz." dedi.

        Afganistan ve çevresinde istikrarın sağlanması amacıyla Hindistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Asya’nın Kalbi- İstanbul Süreci 6. Bakanlar Konferansı" Hindistan'ın Amristar kentinde başladı.

        Hindistan Başbakanı Narendra Modi, konferanstaki konuşmasında, Afganistan'ın kalkınması için taahhüt ettikleri yardımların artarak devam edeceğini belirtti.

        Terör örgütleriyle mücadele için güçlü bir iş birliğine gidilmesi gerektiğini kaydeden Modi, "Afganistan ve bölgemizde teröre karşı sessiz kalmak ve eylemsizlik teröristlere yalnızca cesaret verir. Kan dökme ve korku yaymaya sebep olan terör bağlantılarını mağlup etmek için güçlü kollektif bir irade göstermeliyiz." diye konuştu.

        Afganistan ve bölgedeki diğer ülkeler arasında daha güçlü pozitif bir bağlantının oluşturulması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyleyen Modi, ortak gayretin Afganistan'da altyapı ve kurumlar inşa etmek, sağlık hizmetleri sunmak ve tarımın geliştirilmesi olduğunu da ifade etti.

        Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ise ülkesinin kalkınmasını desteklemek amacıyla oluşturulan İstanbul Süreci dolayısıyla destekleri için Türkiye'ye teşekkür etti.

        Hindistan'a ülkesinin kalkınmasına yönelik yaptığı altyapı ve yardımlar için de teşekkürlerini sunan Gani, Hindistan'ın yardımlarının halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesine yardımcı olacağını belirtti.

        Aşırıcılıkla ve terörizmle mücadele konusunda ise Gani, Birleşmiş Milletlerin terör örgütü olarak tanıdığı 30 grubun ülkesinde üs kurmaya çalıştığını kaydetti. Gani, "Ciddi terör tehditleriyle karşı karşıyayız. Terör faaliyetleriyle mücadele etmek için planlar geliştirmeliyiz." dedi.

        Konferansa, Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

        İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in de iştirak ettiği konferansa Azerbaycan, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Tacikistan, Türkmenistan, Birleşik Arap Emirliklerinden temsilciler yer aldı.

        Asya'nın kalbi bölgesindeki sorunların, müşterek ve bölgesel çözüm yolları gerektirdiği düşüncesinden hareketle, Afganistan odaklı olarak, güven artırıcı önlemler vasıtasıyla bölgesel iş birliği ve dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlayan İstanbul Süreci, Türkiye'nin liderliğinde Afganistan ile 2 Kasım 2011'de düzenlenen "Afganistan için İstanbul Konferansı" ile hayata geçirildi. Türkiye, İstanbul Süreci’ndeki aktif rolünü sürdürüyor.

        Afganistan ve Hindistan 2016 yılı boyunca sürecin eşbaşkanlıklarını üstleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler