Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, FETÖ'nün patronuyla PKK'nın, DAEŞ'in, YPG'nin ve DHKP-C'nin patronunun aynı olduğunu belirterek, "Sakın bunlar bizim gözümüzü boyamasın. Onun için içeride Allah'ın izniyle biz taş gibi olacağız. Birbirimize sımsıkı sarılacağız." dedi.

        Sorgun, partisinin Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz sürecini hep birlikte yaşadıklarını ve asla unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

        Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz gecesinde kendisine verilen görevi zamanında yerine getirdiğine dikkati çeken Sorgun, "Şehit Ömer Halisdemir en önemli baş hain, organizatör hain Semih Terzi'yi alnının çatından devirdi ve bütün planlar Allah'ın izniyle suya düştü. Eğer şehit astsubayımız, Semih Terzi'yi alnının çatından devirmesiydi planlar işlemiş olacaktı. Onun için Ömer Halisdemir bizleri, halkımızı, yani tabanı temsil ediyor. Bir de en tepede Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan var. Allah ikisinden de razı olsun." diye konuştu.

        Sorgun, 15 Temmuz'da amacına ulaşamayanların şimdi başka şeyle kendilerini imtihan etmeye çalıştıklarını kaydederek, "15 Temmuz'da canla alamayacaklarını anladılar, şimdi bizi malla imtihan etmeye çalışıyorlar. Doları speküle ederek bizi imtihan ediyorlar. Biz Allah'ın izniyle onlara pabuç bırakacak değiliz. Biz direnmesini de biliriz, Allah'tan başkasına minnet etmemesini biliriz." ifadesini kullandı.

        Türkiye'nin dışarıda kıskaca alınmak istediğini dile getiren Sorgun, şunları kaydetti:

        "Türkiye terör koridoru ile kıskaca alınmak isteniyor. Şu anda Türkiye'nin mücadele ettiği PKK, DAEŞ, YPG ve DHKP-C. Bunların hepsi kukla. Çok basit. Dünyanın her tarafından insanlar toplanmış. Kültürleri ayrı, dilleri ayrı, mezhepleri ayrı. Kısaca her şeyleri ayrı ama bir bakıyorsunuz bunlar bir sene içerisinde petrol çıkarmasını öğrenmişler, para basmayı öğrenmişler. Bunlara bunu öğreten kim, patronları. Bu FETÖ'nün patronu kimse PKK'nın, DAEŞ'in, YPG'nin ve DHKP-C'nin patronu aynı. Sakın bunlar bizim gözümüzü boyamasın. Onun için içeride Allah'ın izniyle biz taş gibi olacağız. Birbirimize sımsıkı sarılacağız."

        - "Adından çok içeriği önemli"

        Sorgun, anayasa değişikliğine de değinerek, sistemin adından çok içeriğinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Sorgun, "Önümüzdeki günlerde önümüze anayasa değişikliği gelecek. Adı Başkanlık olur, Cumhurbaşkanlığı olur. Adından ziyade içeriği önemlidir. Zaten biz bunun adımını attık. Kararı halk verecek." değerlendirmesinde bulundu.

        AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

        Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler