Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Dinar Belediyesince Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Park Ala Konferans Salonunda yapıldı.

        Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucularından olan Belediye Başkanı Saffet Acar, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellileri sadece yılda bir gün değil her gün hatırlamaları gerektiğini ifade etti.

        Herkesin doğuştan potansiyel bir engelli olduğunu belirten Acar, "Kimin ne zaman, nerede, ne şekilde, ne olacağı hiç belli olmaz. Dolayısıyla engelli olan vatandaşlarımızı, evlatlarımızı topluma kazandırma adına mutlaka mücadele etmek zorundayız. Bu görev hem yerel yönetimlere, hem mülki amirlere, hem devlete en fazlada aileye düşmektedir. Engelli vatandaşlarımızın aileleri mutlaka özverili olma zorundadır." diye konuştu.

        Dernek Başkanı Seydi Özkurt da engelli insanların normal bir yaşam sürmelerinin, onlara acıma duygularıyla yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin sağlıklı yapılanması, bu konuda gönüllü hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkün olacağını söyledi.

        Özkurt, "Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaşama sevincinin artırılması temennisiyle tüm engellilerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar sağlıklı günler dilerim." dedi.

        Etkinliğe, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Uyan da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler