Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, engellilerin sorunlarının çözümü için çalışma başlattı.

        Türkiye Petrolleri(TP) Kristal Park Tesisinde engelliler ile bir araya gelen Başkan Vekili Aksoy, engellilerin sorunların dinledi.

        Aksoy, yaptığı konuşmada, engelli derneklerinin sık sık belediyeden yardım talep ettiğini belirterek, taleplerin başında araç ihtiyacı olduğunu söyledi.

        Engellilerin talebinin karşılanması amacıyla engelli otobüsü satın aldıklarını belirten Aksoy, "Bundan sonra bu otobüs engelli kardeşlerimizin emrinde olacak. Engelli spor kulüpleri deplasmana giderken, geziye giderken onları taşıyacak. İmkanımız olsa bir araç daha alacağız." dedi.

        - 25 yıllık hayalini Batman'da gerçekleştirecek

        Belediye hizmetlerinin kaliteli şekilde vatandaşa ulaşması konusunda başlattıkları çalışmanın yoğun şekilde sürdüğünü dile getiren Aksoy, engelli vatandaşın öncelikleri olduğunu kaydetti.

        Aksoy, yakın zamanda belediyeye ait bir spor salonunun faaliyete geçeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Buradaki havuzun haftanın belirli gün veya saatlerinde engellilere tahsis edilmesi noktasında talimat verdim. Biliyorsunuz havuz asansörleri var. 25 yıl önce bunu İngiltere'de görmüştüm. Engelli kardeşlerimiz tekerlekli sandalyede havuza girecek ve yüzecek. Bu konuda derneklerimiz oturup çalışsınlar, kaç kişi bu imkandan faydalanmak istiyor. Bunun tespitinin yapılması lazım."

        - "Akülü tekerlekli sandalyeler için şarj noktaları oluşturulacak"

        Engelliler için kentin bazı noktalarına akülü tekerlekli sandalye şarj noktası oluşturulacağını aktaran Aksoy, "Yakın zamanda ihale yapıp, hizmete sokacağız. Yine şehirdeki sinyalizasyon ışıklarının engellilere uyarlanması ile ilgili olarak da 400 bin liralık bir bütçeyle çalışma yapıyoruz. Ayrıca bir tekstil atölyesi kurma çalışması var. Bunun gibi örnekleri çoğaltacağız. Bunları hep birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı

        Engelli Mehmet Dıvarcı, Aksoy'a yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

        Abdullah Gezici ise engelliler için otobüs tahsis edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

        Daha sonra engelli otobüsü Aksoy tarafından tanıtımı yapılarak, engellilerin hizmetine sunuldu.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler