Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

        Valilikten yapılan açıklamada, gönül elçilerinin himayelerinde hazırlanan sevgi damlalarından sevgi yağmurlarına isimli proje kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, engelli vatandaşlar ve aileleri ile öğrencilerin katıldığı belirtildi.

        Programda konuşan Vali Yavuz, düzenlenen çeşitli etkinliklerle engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

        Devletin özellikle engelli vatandaşlara yönelik önemli çalışmalar yürüttüğünü aktaran Yavuz, "Onların önündeki engelleri en aza indirmek ve tamamen ortadan kaldırmak için tüm kurumlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Bu anlamda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımız aynı kararlılıkla sürecektir. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise belediye olarak engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak ve onların yaşamını kolaylaştıracak her türlü imkanı sağlayacaklarını belirtti.

        Mehter marşı, semazen ve kolbastı gösterisi ile devam eden program, stantların gezilmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler