Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'ın Koçarlı ve Nazilli ilçelerinde deve güreşleri yapıldı.

        Koçarlı'da itfaiye binası yanındaki sahada düzenlenen Koçarlı 3. Deve Güreşi Şenliği'nde Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesinde 132 deve güreşti.

        Güreş öncesi Torbalı Efem Derneği'nin zeybek ekibi gösteri yaptı. Havanın güzel olmasından dolayı çok sayıda vatandaş güreşleri izledi.

        Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, güreşlerden elde edilecek gelirin Koçarlı Belediyespor'a harcanacağını bildirdi.

        Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, CHP Koçarlı ilçe Başkanı Mehmet Değirmenci, MHP Koçarlı ilçe Başkanı Mustafa Ali Memiş de güreşleri izledi.

        Nazilli ilçesinde de 38 yıl aradan sonra deve güreşi festivali düzenlendi.

        Bozyurt Mahallesinde yapılan güreşlerde Ege, Marmara ve Ege Bölgesinden 90 deve güreşti.

        Bozyurt Mahalle Muhtarı Ali Esgin, Arslanlı ve Bereketli Mahalle muhtarlarıyla birlikte 38 yıl sonra yeniden deve güreşlerini düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

        Esgin, güreşlerden elde edilecek geliri şehit ailelerine bağışlayacaklarını ve festivali geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler