Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Birleşmiş Milletler (BM) bugün geldiğimiz noktada hiçbir çözüm üretmiyor. Bugün o dünyanın 5 büyük ülkesi, dünyadaki bütün savaşanların silahlarını tedarik eden ülkelerdir." dedi.

        Aktay İl Küttür Merkezinde gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Ortadoğu'nun 1. Dünya Savaşı'ndan önce bir bütün olarak Osmanlı'nın parçası olduğuna işaret etti.

        Savaştan sonra kaybedilen topraklarda 20'ye yakın ülke kurulduğunu ve o zamandan beri Ortadoğu'da sorunların sona ermediğini vurgulayan Aktay, BM'nin bu sorunlara çözüm üretemediğini bildirdi.

        Aktay, BM'nin dünyada adaleti gözetmek amacıyla kurulduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

        "Birleşmiş Milletler bugün geldiğimiz noktada hiçbir çözüm üretmiyor. Bugün o dünyanın 5 büyük ülkesi, dünyadaki bütün savaşanların silahlarını tedarik eden ülkelerdir. Çünkü bu 5 ülkenin olmadığı hiçbir savaş yok. Dolayısıyla bu 5 ülke dünyada yaşanan savaşların, katliamların soykırımların bizatihi sebebidir."

        BM'den çözüm beklenemeyeceğini işaret eden Aktay, "BM düzeni bitmiştir, tükenmiştir. BM düzeninin adalet üretme ihtimali yoktur ve biran önce yeni düzen tesis edilmelidir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler