Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Stat: 5 Ocak Fatih Terim

        Hakemler: Arda Kardeşler, Tarık Ongun, Osman Gökhan Bilir

        Adanaspor: Hayrullah Mert Akyüz, Ramos, Magaye, Tevfik Altındağ, Digao, Edgar Da Silva, Renan Diniz, Renan Da Silva, Didi, Koman, Roni

        Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Çalık, Serdar Gürler, Muric, Palitsevich, İrfan Can Kahveci, Aydın Karabulut, Selçuk Şahin, Halil İbrahim Pehlivan, Khalili, Orhan Şam

        Gol: Dk. 37 Serdar Gürler (Penaltıdan) (Gençlerbirliği)

        Sarı kartlar: Dk. 30 Renan Diniz, Dk. 36 Ramos, Dk. 41 Magaye, Dk. 45 Renan Da Silva (Adanaspor), Dk. 40 Muric (Gençlerbirliği)

        ADANA (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Gençlerbirliği, Adanaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlandı.

        4. dakikada İrfan Can Kahveci'nin uzun pasında topla buluşan Aydın Karabulut, ceza alanı içinde kaleci Hayrullah Mert Akyüz ile karşı karşıya kaldı. Aydın Karabulut'un vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

        26. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan yaptığı ortada Muric'in penaltı noktası üzerinde yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

        35. dakikada Magaye ceza alanı içinde Ahmet Çalık'a çalım attıktan sonra kaleci Hopf ile karşı karşıya kaldı. Magaye'nin vuruşunda kaleci Hopf, gole izin vermedi.

        37. dakikada Aydın Karabulut, Ramos'un müdahalesiyle ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem Arda Kardeşler, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Serdar Gürler, takımını öne geçirdi: 0-1.

        Karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip Gençlerbirliği, 1-0 önde tamamladı.

        - Notlar

        Adanasporlu futbolcular, Gençlerbirliği ile oynadıkları maç öncesinde ısınmaya, Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını kaybedenleri anmak için üzerinde "Aladağ'da Yüreğimiz Yandı" yazısı yer alan tişörtle çıktı.

        Futbolcular, taraftarlar tarafından uzun süre alkışlandı.

        Bu arada, Adanasporlu taraftarlar, Kolombiya'da düşen uçakta yaşamını yitiren Chapecoense'nin oyuncuları üzerinde, Brezilya ekibi ve teknik heyetin adının yazılı olduğu pankart açtı.

        Öte yandan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, görevlilerin yardımıyla basın tribüne çıkarak mücadelenin ilk yarısını izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler