Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününde İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Soma Gençlik Kolları Başkanı Erol Saygılı ve Gençlik Kolları yöneticileri ile birlikte Soma Maden Şehitliğini ve Soma maden şehidi yakını aileleri ziyaret etti.

        Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Soma'da ilk olarak maden şehitliğini ziyaret ettiklerini belirtti.

        Elim kazanın üzerinden 2,5 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen, Soma'nın acılarının hala dün gibi taze olduğuna dikkati çeken Gök, "Bizler bugün AK Gençlik Manisa olarak şehitlerimizin ruhuna birer Fatiha gönderdik, maden şehitlerimizi ziyaret ettik. Kolay değil 301 can gitti, 301 ailenin yüreklerine ateş düştü. Lakin bizler bugün 301 ailenin bir ferdi olduğumuzu göstermek için buradayız, bir evlatları, bir kardeşleri olarak buradayız." diye konuştu.

        Maden şehitliği ziyaretinin ardından Gök ve beraberindeki partili gençler, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden maden şehitleri Muhammet Arslancan ve İdris Arslan'ın yakınlarını ziyaret etti.

        Şehit yakını aileleri ziyaret ederek yanlarında olup bir nebze acılarına merhem olmak istediklerini belirten Gök, şunları kaydetti:

        "Şehidimizin eşi Süheyla hanım ve evlatları Gizem ve Furkan kardeşlerimizle sohbet ettik. Gizem ortaokul son sınıf öğrencisi hedefinde fen lisesini kazanmak var. Derslerinde yardımcı olup inşallah hedefine ulaşması için yanında olacağız. Furkan ilkokul 3. sınıf öğrencisi koyu bir Beşiktaş taraftarı inşallah onunla da beraber bir Beşiktaş maçına gideceğiz. Beşiktaş'lı futbolcularımızla tanışacağız. İdris Arslan'ın eşi Hüma hanım ve evlatları Esra, Talha ve Şüheda'nın yanlarında olacağız. Esra kardeşimiz 9 yaşında ilkokul 3. sınıfa gidiyor, Talha 7 yaşında birinci sınıf öğrencisi, Şüheda kardeşimizde henüz 2 yaşında babasını daha dünya'ya gelmeden kaybetmiş. Şehitlerimizi ve emanetlerini unutmayacağız, yanlarında olmaya devam edeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler