Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, kentte ticari araç sürücülerine yönelik başlatılan trafik adabı projesiyle, trafikte yaşanan olumsuz durumların önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu işbirliğinde kentteki ticari araç sürücülerine yönelik trafik adabı projesi başlatıldı.

        Proje kapsamında kentte hizmet veren bin 51 şoföre etkili iletişim, trafikte hoşgörü ve trafik kuralları gibi konularda eğitim veriliyor.

        Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan proje kapsamında, ticari araç sürücüleri, sürücü kurslarındaki uzman eğiticiler tarafından eğitiliyor.

        Vali Özdemir, ticari araç sürücülerine, adabı muaşeret kuralları çerçevesinde eğitimler verildiğini söyledi.

        Son zamanlarda trafikte yolcular ve şoförler arasında istenmeyen olaylar yaşandığını anlatan Özdemir, "Edirne bu konuda bu tarz olayların az yaşandığı illerden birisi. Ama bu ülkemizdeki olumsuz durumları değerlendirerek hem yaşanan kötü şartları değiştirmek hem de mevcut durumu daha iyi hale getirerek, insanların daha iyi koşullarda toplu taşımadan faydalanması için böyle bir projeye başladık." dedi.

        Şoförlere temel trafik bilgilerinin yanı sıra sağlıklı iletişim yönünde eğitimler verildiğini ifade eden Özdemir şunları kaydetti:

        ''Şoförlerin özellikle trafik bilgilerinin yanı sıra insanlarla iletişimleri, yolcu-şoför ilişkileri gibi konularda bilgiler veriliyor. Amacımız, şoförlerimizin elde ettikleri trafik bilgilerini trafik adabı dediğimiz, toplumun geleneklerinden gelen ahlaki davranışlarla geliştirmek. Kırmızı ışıkta durulur, yeşilde geçilir gibi bilgilerin ötesinde bu kuralların insan hayatındaki önemi, toplumdaki değeri, geleneklerimizdeki yeri önemli olan. Bu amaçlar doğrultusunda bu eğitimleri veriyoruz. Biz bu eğitimleri tüm paydaşlarla birlikte vatandaşların talepleri doğrultusunda veriyoruz.''

        Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Başkanı Hakan Giyik, projenin çok faydalı olacağını dile getirdi.

        Şoförlerin eğitimlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Giyik, "Eğitimler başladı. Şoför arkadaşlarımız hem bilgilerini tazeliyor hem de yeni bilgiler öğrenerek kendilerini geliştiriyor. Özellikle karşılıklı iletişim konusunda uzman eğiticiler tarafından verilen dersler, trafikte yaşanan olumsuz durumların önüne geçilmesinde çok faydalı olacaktır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler