Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, üyelerine dövizli satışlarını Türk lirası ile yapma çağrısında bulunarak, "Üyeleri̇miz dövi̇zi̇ni̇ bozdurup Türk lirası i̇le konut alanlara yüzde 2 i̇ndi̇ri̇m uygulamalı." ifadelerini kullandı.

        Tellioğlu yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin emsali görülmemiş planlı saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, siyasi dengeleri bozarak, siyasi istikrarı yok ederek ülkeyi kaosa sokma planlarının devreye sokulduğunu vurguladı.

        Bu saldırıların siyasete önemli hasar vermeden bertaraf edildiğine dikkati çeken Tellioğlu, şunları kaydetti.

        "Dışarıdan ve içeriden yürütülen bu saldırıların hedefi, Türkiye'yi eskisi gibi kendi saraylarından kendi piyonlarıyla sevk ve idare etmektir. 15 Temmuz planları tutmayan dış ve iç mihraklar istikameti ekonomimize çevirmişler ve farklı manipülasyonlarla faizde ve dövizde dengeleri bozma planlarını devreye sokarak saldırıya geçmişlerdir. Ülke ekonomisi düzlüğe çıkıncaya kadar uyanık ve siperde kalmamız gerekmektedir. İnşaat sektörü olarak ekonomimize ve ülkemize sonuna kadar sahip çıkacağız. Öncelikle sektörümüzde döviz kullanımının kaldırılması yönünde yapacağımız çağrıyla birlikte; daha sonra gerekli olan tüm ekonomik tedbirlere uyarak milli seferberlikteki yerimizi alacağız. İMKON olarak satışlarımızın bir kısmını dövizden Türk lirasına çevirerek, lirayı destekleme kararı aldık. Üyelerimiz dövizli satışlarını Türk lirası ile yapmalı, dövi̇zi̇ni̇ bozdurup Türk lirası i̇le konut alanlara yüzde 2 i̇ndi̇ri̇m uygulamalı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler