Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Akdeniz Kadın Eğitim ve Destekleme Derneği (AKED), Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82'nci yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Kentte bir otelde düzenlenen etkinliğe, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni'nin eşi Emine Yeni, İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan ve dernek üyeleri katıldı.

        AKED Başkanı Nuray Kurt, programda yaptığı konuşmada, Adana Valiliği önünde gerçekleşen terör saldırısı ile Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve ailelerine sabır diledi.

        Türk tarihinde kadınların hiçbir zaman geri planda bırakılmadığını belirten Kurt, Türk kadınının savaşta ve barışta, bağımsızlık ve egemenlik için son nefeslerine kadar gayret gösterdiğini söyledi.

        Kurt, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan kahraman Türk milletinin 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Kadınların da oy kullandığı ve 5. dönem TBMM'nin belirlediği 8 Şubat 1935'te 17 kadın milletvekili meclise girmiştir. Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkı bütün dünya ülkelerinden önce Türkiye'de gerçekleşmiştir. 1 Kasım 2015 seçimleriyle 81 kadın vekilimiz mecliste çalışmalarına etkin bir şekilde devam etmektedir. Kadının yeri ve önemi Türkiye için oldukça kadim bir tarihe sahiptir. Bizler de AKED olarak kadının toplumun herkesiminde aktif olarak yer almasını ve kendini geliştirmesi amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Dernek olarak bölge genelinde kadının karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması, kadının istihdam edilebilirliğinin artırılması ve kadının sosyal uyumlarının sağlanması noktasında projeler yürütmeyi hedeflemekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz projelerle bölge genelinde kadınların sorununa özüm arayacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler