Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Amerikan dolarının son günlerdeki spekülatif çıkışını manidar bulduklarını belirterek, "Doların ekonomik ve siyasi tahakkümünü reddediyoruz." ifadesini kullandı.

        Çelikus, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doların bozdurularak Türk lirasına çevrilmesi yönündeki çağrısını desteklediklerini kaydederek, "Esnaf ve sanatkarlar dükkanlarında hizmet ve üretimden elde ettiği kazancı ile dolarını bozdurana destek olmak amacıyla indirimler, hatta bedava hizmetler sunmaya başlamıştır. Esnafımız, küçücük dükkanlarında ne kadar büyük yüreklere sahip olduklarını göstermişlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

        Doların ekonomik ve siyasi tahakkümünü reddettiklerini aktaran Çelikus, şu görüşlere yer verdi:

        "Esnafımızı her zaman ülkemizin sigortasıdır. Ataları Ahiler gibi zor zamanlarda ülkelerine sahip çıkmışlardır. Esnaf yerli ve millidir. Yerli ve milli olan her siyasi duruşu destekler. Esnaf ve sanatkarımıza göstermiş oldukları dirayetten dolayı teşekkür ediyoruz. Hükümetimizi de bu yapıya, esnaf, sanatkar ve KOBİ'lere sahip çıkmaya davet ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler