Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da bedensel engelli Muharrem Candan tarafından yakma tekniğiyle hazırlanan ''Biz Engel Görmüyoruz'' temalı resim sergisi açıldı.

        Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı Bursa Göç Tarihi Müzesinde açılan sergide 38 eser yer alıyor.

        Sergi açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Göç Tarihi Müzesinde anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

        El emeği çalışmalar hazırlayarak sergi açan Muharrem Candan'ın örnek birey olduğunu belirten Özlükurt, şunları kaydetti:

        "Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın, sanatçının ve engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Çalışmalarına destek olmaya hazırız. Göç Tarihi Müzesi başta olmak üzere tüm müzelerimizde engelli bireyler için her türlü detayı düşünüyoruz. Eksikleri tamamlıyoruz. Artık işitme ve görme engelliler de müzeleri rahat rahat gezebiliyor. Müzelerdeki personele işaret dili eğitimleri verildi. Böylece engelliler sergi alanlarında rahatlıkla bilgi sahibi oluyor. Muharrem Candan'ı hazırladığı sergi dolayısıyla tebrik ediyorum. Bundan sonraki sanat çalışmalarında başarılar diliyorum."

        Sergi sahibi Muharrem Candan da içinde yaşama sevinci bulunan kimsenin önünde hiçbir engelin duramayacağını belirterek, "Hayatı olduğu gibi kabul etmek, insanı insan olduğu için sevmek en büyük erdemdir. Yüreğimi elimle buluşturarak içine gülüşlerimi ve umutlarımı eklediğim eserlerimi tüm Bursalıların beğenisine sundum. Herkesi sergimi gezmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Programda Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ve Bursa Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Zenbilci de birer konuşma yaptı.

        Konuşmaların ardından Özlükurt tarafından sergi sahibi Candan'a hediye takdim edildi.

        Serginin, 10 Aralık'a kadar ziyaret edilebileceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler