Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde ocak ayında açılan diyabet okulu, ilk mezunlarını verdi.

        Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, diyabet okulundaki eğitimlerde diyabet, insülin yönetimi, hipoglisemi, hiperglisemi, diyet ve egzersiz yönetimi konularına yer verildi.

        Hastanenin konferans salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Mali Hizmetler Başkanı ve Hastane Yöneticisi Uz. Dr. İsmail Özcan, diyabet tedavisinde hasta davranışlarının önemli olduğunu vurguladı.

        Çocuklar için diyabet okulunu açarken temel noktanın çocuklar ve ailelerini bilgilendirmek olduğunu belirten Özcan, "Hastalarımıza diyet, egzersiz ve ilaç kullanımı eğitimleri verdik. Bugün diplomalarını veriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Pediatri Endokronoloji Uzmanı Dr. Hatice Dilek Can Gökalp de Türkiye'de 18 yaş altında 15-17 bin arasında ''Tip 1'' diyabetli çocuk bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

        Her yıl yaklaşık bin 700 çocuğa ''Tip 1'' diyabet tanısı konulduğunun altını çizen Gökalp, "Diyabet bir hastalık değil yaşam şeklidir. Diyabetle iyi geçinemediğimiz takdirde çok önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyabette eğitim, tedavinin en önemli basamaklarından birini oluşturuyor. Beslenme egzersiz ve ilaç kullanımı gibi konuları her diyabetlinin öğrenmesi gerekiyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler