Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasına bağlı esnaflar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövizi olanlara "Türk lirasına çevirin" çağrısı üzerine Ulus'ta bir döviz bürosuna dolar bozdurdu.

        Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner ve Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, bir grup esnafla birlikte Ulus'taki bir döviz bürosu önünde toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek veren esnaf, dolarlarını Türk lirasına çevirdi.

        Burada konuşan Yiğiner, doların Türk lirası karşısında aşırı değer kazandığına dikkati çekerek, "Doların düşmesi için elimizdeki dolarları bozdurmamız gerekiyor. Bunun için de bir kamuoyu oluşturmamız lazım. Buradan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı elindeki dolarları bozdurup, Türk lirasına sahip çıkmaya, birlik ve beraberliğimizi sağlamaya davet ediyorum." dedi.

        Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı da Türkiye'nin üzerinde oynanmaya çalışan olaylara tepki göstermek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına destek vermek için servisçi camiası olarak kampanya başlattıklarını dile getirdi.

        Elmadağlı, dolarlar bozdurarak Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini belirterek, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da başlattığı olayları o gün nasıl durdurduysak bugün dış güçlerin baskısıyla Türkiye'nin üzerinde oynanan ekonomik anlamdaki oyunu da esnaf camiası olarak yıkacağız. Türkiye ekonomisi daha da güçlenecek. Devlet yoksa halk ve esnaf da yoktur." şeklinde konuştu.

        Esnafın dolar bozdurduğu döviz bürosu sorumlusu Şevket Ertekin, "Vatandaşlar dolar bozdurma çağrılarına karşılık veriyor. Müşteriler daha çok döviz satışına yönelik işlem yapıyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler