Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, "Bursa Ticaret Borsası olarak kaynaklarımızı kendi paramızda tutuyoruz, diğer sivil toplum kuruluşlarına da Türk lirasına dönmelerini öneriyoruz." ifadesini kullandı.

        Matlı, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında dövizi olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın" çağrısına tüm kurumların uyması gerektiğini bildirdi.

        Milli bir konu olan bu hususta ortak hareket ederek, kararlılık gösterilmesi halinde Türk lirasının güçlü hale gelmesinin sağlanabileceğini belirten Matlı, şunları kaydetti:

        "Bursa Ticaret Borsası olarak kaynaklarımızı kendi paramızda tutuyoruz, diğer sivil toplum kuruluşlarının da Türk lirasına dönmelerini öneriyoruz. Üyelerimizden gelecek talep doğrultusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) de uyguladığı 'KOBİ'lere nefes kredisi' kapsamında biz de yer alabiliriz. Bursa Ticaret Borsası olarak biz de üyelerimizin ihtiyaç duyması halinde TOBB'nin yaptığı anlaşma çerçevesinde, anlaşmalı bankalara kaynaklarımızı aktarabilir ve üyelerimizin düşük faizli, uzun vadeli kredi kullanmalarına yardımcı olabiliriz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler