Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) düzenlediği "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünlerinin Ruhsatlandırılması Sempozyumu", 9 Aralık'ta Ankara'da yapılacak.

        TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, akademinin Kanser Çalışma Grubu ile Gıda ve Beslenme Çalışma Grubunun organize ettiği sempozyum, 9 Aralık'ta Meyra Palace Hotel'de başlayacak.

        Sempozyumun ardından yapılacak basın toplantısına, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, TÜBA Konsey Üyesi ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı (TÜSEB) Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, TÜBA Kanser Çalışma Grubu Yürütücüsü ve Konsey Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer ile TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü ve Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin katılacak.

        Etkinlikte, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ilgili dernek ve toplulukların yetkilileri, devlet ve vakıf üniversitelerinin öğretim üyelerinden oluşan yaklaşık 150 katılımcı yer alacak.

        Sempozyumdaki sunum ve tartışmalar rapor haline getirilerek, kamuoyuyla paylaşılacak. Rapor, tüm üniversitelere, hastanelere, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve konu ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler