Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Doğa Sporları Derneğinden (EDOSK) Bülent Bacıoğlu ve Sezgin Kondal, derneğin ortağı olduğu "Hiçbir Yere Yolculuk Projesi" kapsamında İspanya'ya ziyaret gerçekleştirdi.

        Dernekten yapılan açıklamaya göre, Erasmus Projeleri kapsamında Makedonya, İtalya, Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Polonya, Fransa, Bosna Hersek, Mısır, Ürdün ülkelerinden temsilcilerle Bacıoğlu ve Kondal Madrid'teki çalışmaya katıldı.

        Bacıoğlu, proje toplantısında Türkiye'de misafir edilen sığınmacıların durumu ve Avrupa'nın bu kapsamdaki tutumunu anlattı.

        Açıklamada görüşlerinin yer aldığı EDOSK Gençlik Lideri Kondal, EDOSK'un Avrupa Birliği projeleri konusunda bölgesinde lider bir organizasyon olduğunu belirtti.

        Derneklerinin yüzlerce genci, onlarca organizasyon kapsamında AB imkanları ile ücretsiz Avrupa'ya gönderdiğini ifade eden Kondal, "Avrupa'da hem ülkemizi hem de bölgemizi tanıtıp gençlere rol model olmaya çalışıyoruz." dedi.

        İspanya'nın başkenti Madrid'e AB Erasmus Programı kapsamında düzenlenen "Hiçbir Yere Yolculuk" adlı gençlik liderleri eğitim kursu için gittiğini belirten Kondal, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Tüm dünyayı etkisine alan 'göç, mülteci, sığınmacı' sorunları hakkında 15 organizasyon, 15 ülke, 30 katımcı ile beraber çeşitli informal eğitim yöntemleri eşliğinde kurs aldık. Zaman zaman tartışma, zaman zaman poster, drama teknikleri kullanarak kursun özüne uygun çalışmalar yaptık. Boş zamanlarımızda Madrid ve bölgede gezi ve doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Ayrıca çok iyi organizasyonlarla tanıştık ve yeni projeler için işbirliği sözü aldık. EDOSK ve ülkemizi tanıtıcı kültürel gece organizasyonu gerçekleştirdik. Gastronomik öğelerimiz ve kulübümüz ile şehrimizi tanıtan tüm ürünler, diğer ülke katılımcıları tarafından yoğun ilgi çekti."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler