Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

        Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Edirne Kadın Dayanışması anıta çelenk sundu.

        Grup adına açılama yapan Burcu Çınar, kadın hakları ve kadına yönelik şiddetin ortandan kaldırılması için alanlarda daha fazla seslerini yükselteceklerini belirtti.

        Sosyal, demokrat ve çağdaş bir yapıya sahip olan Edirne'nin bile 1935 yılından bu yana, Mecliste sadece 4 kadın milletvekili ile temsil edildiğini hatırlatan Çınar, ''Bu ivmenin hızla geriye gidişi kadınların başarısızlığı ile asla alakalı değildir. Erkek egemen yönetimlerin hazırladığı, erkek öncelikli yasalar değiştirilmediği ve her alanda kadına kendini ifade etme özgürlüğü tanınmadığı taktirde bu gerçeğin değişmesi mümkün değildir.'' dedi.

        Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kadın dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler