Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de yapımı devam eden Biçmekaya Göleti'nin yapımının devam ettiği bildirildi.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Tunceli'nin Pertek ilçesinde yapımına devam edilen Biçmeyekaya Göletinde çalışmaların hızla devam ettiği ve gölette fiziki gerçekleşmenin yüzde 90'a ulaştığı belirtildi.

        - 3 bin 330 dekar arazi suya kavuşacak

        Tunceli'nin Pertek ilçesi Harşik Deresi üzerinde yer alan gölet, kil çekirdekli kaya dolgu gövde tipinde inşa edildiği belirtilen açıklamada, temelden yüksekliği 45 metre olan Biçmekaya Göleti'nin toplam 2 milyon 270 bin metreküp depolama hacmine sahip olacağını ve sıyırma kazıları, ulaşım yolları, kondivi imalatları ve enjeksiyon çalışmaları tamamlanan tesisin gövde dolgu çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Ülkemizin her yerinde ekiplerimiz çalışıyor. Tunceli'de de büyük bir önem arz eden Biçmekaya Göleti için çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda hizmete alacağımız göletle 3 bin 330 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. Ayrıca, milli ekonomiye yılda 2 milyon 338 bin lira katkı ile bin kişiye de iş imkanı sağlayacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler