Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Muş Bedensel Engelliler Derneği, bedensel ve görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlatmak amacıyla stant kurdu.

        Yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla engellerin yer aldığı parkur oluşturan dernek yöneticileri, vatandaşları da parkurda dolaştırarak engellilerin sorunlarına dikkat çekmeye çalıştı.

        Engellilerle empati kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, vatandaşlar ilgi gösterdi.

        Muş'ta da engellilerin kullanabileceği ve gidebileceği alanların yetersiz olduğunu belirten Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

        Empati standında gözleri kapatılarak yürütülen vatandaşlardan Savaş Göçmen ise, "Görme engelli olmak kötü bir duygu. Bütün vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması lazım. Bütün engelli arkadaşlarımıza, ağabeylerimize ve kardeşlerimize yardımcı olmamız lazım bu konuda. Biraz daha titiz davranmalıyız. Bütün engelli kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Bu bilinçte yaşamalıyız, hepimiz bir engelli adayıyız." ifadelerini kullandı.

        Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen de amaçlarının engellilerin sokaklarda yaşadığı sıkıntıları anlatmak olduğunu söyledi.

        Engellilerin kullandıkları araç gereçlerle yollarda güçlükle ilerlediğini aktaran Koçmen, şöyle konuştu:

        "Buradaki temel amacımız engelli olmayanlara kendilerini engelli gibi hisettirmektir. Gözlerini kapatıp yürütmek, tekerlekli sandalyeye oturtarak o duyguyu bir nebze de olsa onlara yaşatmaktır. Engelli olmayan bireylerimizin engelli olan kardeşlerimize karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bugün yaptığımız etkinlik de çok güzel bir sonuç verdi."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler