Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

        Vali İrfan Balkanlıoğlu, bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda, engellilere ve ailelerine karanfil takdim etti.

        Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, bir imtihan dünyasında yaşandığını ve herkesin kendine özgü sınavları olduğunu söyledi.

        Engelli ailelerinin yaşadığı sıkıntıları tek başına gidermelerinin zor olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, engellilerin, herkes gibi tüm haklardan yararlanması gerektiğini belirtti.

        Balkanlıoğlu, herhangi bir kazada herkesin birer engelli olabileceğine de işaret ederek, "Bu nedenle engelliler için yapılan her türlü çalışma aslında kendimiz için yapılan bir faaliyettir. Ecelin ne zaman geleceği belli olmadığı gibi kimin ne zaman engelli olacağını da Allah bilir. Bundan dolayı engelli kardeşlerimize acımak, merhamet etmek elbette gerekli ama onların da bizim gibi bir birey olduğunu, her türlü haktan istifade etmesi gerektiğini bizim de bilmemiz ve ona göre tedbir almamız lazım." diye konuştu.

        Balkanlıoğlu, engelsiz bir yaşam temennisinde bulunarak, engellilere ve ailelerine mutlu ve huzurlu bir yaşam diledi.

        Ordu Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz ise engelsiz bir dünya için el ele ve yan yana olduklarını ifade etti.

        Etkinlikte, konuşmaların ardından engelliler tarafından şarkılar söylendi, şiirler okundu. Engellilerden oluşan gruplar ayrıca kolbastı ve semazen gösterileri sundu.

        Etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ercan Okur, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Ordu Sakatlar Derneği Başkanı Selma Gülseren ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler