Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Eğitim Merkezi'nde açılan işaret dili kursu yoğun ilgi görüyor.

        Yaklaşık 2 yıl aradan sonra açılan Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursa din görevlilerinden öğretmenlere, jandarma ve polisten öğrencilere ve memurlara kadar her kesimden kişi katılıyor.

        Kurs eğitmeni Neriman Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki aydır işaret dili kursunda eğitim verdiğini belirterek, her kesimden vatandaşın gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğun söyledi.

        Sınıfının 40 kişiye kadar çıktığını belirten Kılıç, eğitimlerde güzel bir gelişme yakaladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Grubumda imam, jandarma görevlileri, memurlar ve öğrencilerimiz var. Onların ilgilerinin çok fazla olduğunu gördüm. İşaret dilini öğrenme heyecanı ile gelmişler. Çok çabuk öğreniyorlar. Onların öğrenme isteklerinden dolayı çok hızlı ilerliyoruz. İşaret diline çok fazla talep var. 40 kişi ile eğitimlerimize devam ediyoruz. İşaret dilini öğrenmeye gelenler işitme engellilerle iletişim kurabilme ve konuşabilmeyi istiyorlar. Devlet kurumlarında işaret dili bilen kişilerin olması gerektiğini düşünüyorum. Onlar da bu bilinçle geliyorlar. 'İşitme engelli bir öğrencim gelirse ona Kur'an öğreteyim' diye istiyor gelen imamlarımız. Çok memnun kaldım. Beklemiyordum bu kadar ilgiyi. İşaret dilinin ilerleyen zamanda daha çok ilgi odağı olacağını düşünüyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler