Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde kritik rol oynayan kuruluş ve kişilere "Bilişim ve Demokrasi Ödülleri" verilecek.

        TBD'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin en büyük bilişim etkinliği olarak nitelendirilen Ulusal Bilişim Kurultayı'nın 33'üncüsünün, 8-9 Aralık'ta Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi'nde yapılacağı bildirildi.

        "Bilişim ve Demokrasi" temasıyla gerçekleştirilecek kurultayda, bu yıla özel, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde kritik rol oynayan kuruluş ve kişilere "Bilişim ve Demokrasi Ödülleri" dağıtılacak.

        15 Temmuz gecesi Türksat'ta şehit düşen Ahmet Özsoy’un eşi Yasemin Özsoy, Ali Karslı’nın oğlu Osman Sefa Karslı, CNN Türk-Kanal D Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdulkadir Selvi ile CNN Türk, NTV, A Haber, Türksat, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, ödüllendirilecek kişi ve kurumlar arasında yer alıyor.

        Siber saldırılar başta olmak üzere bilişim teknolojileri alanında Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlerin ve alınması gereken önlemlerin de masaya yatırılacağı kurultayda, bilişim ve iletişim teknolojilerinin demokrasideki rolü de tartışma konuları arasında bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler