Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, kış mevsiminin başlamasıyla şehir genelinde zaman zaman ortaya çıkan ısınma kaynaklı hava kirliliğinin en aza indirilmesi için önleyici tedbirler alındığı bildirildi.

        Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, hava kalitesi iyileştirme çalışmaları kapsamında, binalarda belidiye ekiplerince kazan dairesi, kalorifer kazanı yakma belgesi, kazan yakma talimatı, yangın söndürme ekipmanları, katı yakıtların denetimi ve baca temizliği kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı belirtildi.

        Kente giren tüm katı yakıtların Gaziantep Mahrukatçılar Odası girişinde bulunan kontrol noktasında teknik elemanlar tarafından kontrol edildiği ve şüpheli yakıtlardan numune alınarak analiz için akredite laboratuvarlara gönderildiği ifade edilen açıklamada, standartlara uygun olmayan yakıtlara el konularak idari para cezası uygulandığı ve uygun olmayan yakıtların Gaziantep Valiliği yediemin deposunda muhafaza altına alındığı kaydedildi.

        Açıklamada ayrıca, Gaziantep Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kaymakamlıklar aracılığıyla dağıttığı kömürlerin de numune alınarak denetlendiği ve standart değerlere uygun kömürlerin kullanımına izin verildiği bildirildi,

        - Temiz yakıt kullanım zorunluluğu

        Hava kalitesinin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında denetimlerin yanı sıra Şahinbey ilçesine bağlı Beydilli, Güneş, 60. Yıl, Alleben, Kavaklık, Konak, Deniz, İstiklal ve 23 Nisan mahalleleri, Şehitkamil ilçesine bağlı Kayaönü, Selimiye, Değirmiçem, Emek, Atatürk, İncilipınar, Güvenevler, Osmangazi, Pancarlı, Fatih, Sarıgüllük, Gazi ve Yaprak mahallelerindeki merkezi sistemli binalarda temiz yakıt kullanım zorunluluğu getirildiği hatırlatılan açıklamada, bireysel sistemli binalarda 30 Kasım 2017 tarihine kadar, diğer ilçe merkezlerindeki mahallelerde ise 30 Ekim 2018 tarihine kadar temiz yakıt kullanımına geçilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

        Açıklamada, alternatif temiz yakıt kullanımıyla ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılarak vatandaşların sağlıklı bir kentte yaşam sürmeleri için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğü dile getirilerek, alınan kararların hayata geçirilmesi ve vatandaşların temiz yakıt kullanımı konusunda göstereceği özenle Gaziantep'in hava kalitesinin istenilen düzeye geleceği ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler