Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Aksal,''Okumak çok önemli özellikle kız çocuklarımız için çok önemli. Ama Maalesef yeterli olmuyor. Eğer yeterli olsaydı kız çocuklarının okuma oranının en yüksek il olduğu Edirne'de çok daha fazla kadın siyasetçi olurdu.'' dedi.

        Aksal, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında,Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82.yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirtti.

        Kadınların siyasetin her kademesinde daha fazla olması gerektiğini ifade eden Aksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin kuruluşundan sonra yaptığı en önemli reformlarından birinin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi olduğunu vurguladı.

        Bugün meclisteki kadın sayısının çok düşük olduğunu anlatan Aksal, toplumun yarısını oluşturan kadınların mecliste daha yüksek oranda temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

        Aksal, AK Parti Hükümeti olarak Türk kadınının her alanda daha fazla temsil edilmesi için bir çok çalışma yaptıklarını, bu çalışmalardan en önemlisinin de kız çocuklarının eğitimi olduğunu söyledi.

        Özellikle kız çocuklarının eğitimine büyük önem verdiklerini aktaran Aksal, ''Okumak çok önemli özellikle kız çocuklarımız için çok önemli. Ama maalesef yeterli olmuyor. Eğer yeterli olsaydı kız çocuklarının okuma oranının en yüksek il olduğu Edirne'de çok daha fazla kadın siyasetçi olurdu, mecliste kadın milletvekilimiz olurdu.'' dedi.

        Toplantıda, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcısı Ali Soydan da yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler