Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası çok sayıda kişi dövizini Türk lirasına dönüştürdü.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşın ve esnafın desteği artarak sürüyor. İlde döviz bürosu olmadığı için banka ve kuyumculara giden vatandaşlar dövizini bozarken, esnaf da Türk lirasına sahip çıkmak için imkanı ölçüsünde kampanya başlattı.

        Erdem Hakkı AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı önemli çağrının ardından hesaplarındaki dövizleri bozup Türk lirasına dönüştürdüklerini söyledi.

        Hesabındaki bin 200 dolar ve 950 avroyu bugün liraya çevirdiğini dile getiren Hakkı, "Burada vatandaşlık görevimizi yaptığımız gibi ekonomimize de destek oluyoruz. Tüm Siirt halkının da bu çağrıya uyacağına inanıyoruz." dedi.

        Hasan Rafet Demir de 15 Temmuz gecesinin ruhunu bu çağrıda da göstermek için dövizini bozdurduğunu söyledi.

        "Nasıl bir ekonomik darbeyle karşı karşıya olduğumuzu herkesin görmesini istiyoruz." diyen Demir, şöyle konuştu:

        "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yastık altındaki dolarlarınızı Türk lirasına çevirmemize emrettiği için biz de hemen onun dediğini yapmak istedik. Bir ekonomik darbeyle karşı karşıya olduğumuz için bir katkı sağlamalıyı düşündük. Milletin de bu çağrıya uymasını istiyoruz."

        Halı saha işletmecisi Adnan Yıldız ise çağrıya destek için esnafın ücretsiz kampanya başlattığı söyledi.

        Ülkenin ekonomisine sahip çıkmak için niyetini ortaya koyanları tebrik etmek için bin dolar bozdurduğuna dair kendisine makbuz getirenlere halı sahayı ücretsiz hizmete sunduklarını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

        "Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için kampanya düzenledim. Düşüncem şu ki başka bir ülkemiz yok. Her zaman olduğundan daha çok birbirimize kenetlenip, sahip çıkmamız lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2008’de 'Ekonomik kriz Türkiye'yi teğet geçecek.' demişti bu kez de açıklama yaptı 'teğet geçecek.' dedi kendisine inanıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler