Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Topluma Duyarlılık Topluluğu, "Minik Yürekleri Isıtıyoruz" projesi kapsamında köy okullarındaki öğrencilere giyecek ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

        Danışmanlığını öğretim görevlileri Yılmaz Kılavuz ve Şahiner Güler'in yaptığı MŞÜ Toplumsal Duyarlılık Topluluğu, Boyuncuk, Ürünlü, Altınoluk, İkipınar, Ziyaret ve Elmabulak köylerinde eğitimini sürdüren öğrencilere, giyim ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

        Kılavuz, yaptığı açıklamada, 2 yılda 16 köy okulunda yaklaşık bin 100 öğrenciye yardımda bulunduklarını söyledi.

        Kentte minik yürekleri ısıttıklarını belirten Kılavuz, "Bu yıl da 500 minik yüreği ısıttık. Projede faaliyet gösteren üniversite öğrencileri tamamen gönüllü çalışıyor. Muş merkez ve ilçelere bağlı olan köy okullarının öğretmenleri ile irtibata geçip öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yapıyoruz." diye konuştu.

        Öğretim görevlisi Güler de çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıktıklarını vurguladı.

        "Çocuklarımızın kışın soğuk ve karlı günlerinde ayaklarında yırtık ayakkabı, terlik, üstlerinde ince bir kazak ya da çok eski bir paltoyla okullarına geldiklerinden öğretmenleri sayesinde haberdar olduk." diyen Güler, "Elimizden geldiğince böyle öğrenci bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler