Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling Adana'daki temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

        Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele, bu süreçte Avrupa ülkelerinin yaklaşımı, Suriye'deki iç savaşın bölgeye yansımaları, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği ve Adana'nın üretim ve ticaret imkanları değerlendirildi.

        Sözlü, ziyarette Olling'e, Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlama adına FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğini anlatarak, "Türkiye bunun yanı sıra iç savaşın yaşandığı Suriye'den gelen 3 milyon kişiyi de insanlık adına barındırıyor. Avrupalı dostların böyle sıkıntılı zamanlarda Türkiye’yi anlamasını ve yanında olmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

        Olling de Adana Valiliği ziyareti sırasında terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olunması gerektiğini söylediğini hatırlatarak, Danimarka'nın PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve 15 Temmuz'daki darbe girişimini de aynı gece açık şekilde kınadığını kaydetti.

        Ziyaret sonunda Sözlü, Olling'e çeşitli hediyeler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler