Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından düzenlenen ZAFER-İN Operasyonu KOBİ eğitimleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Uşak Valisi Ahmet Okur, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, ZEKA'nın faydalanıcısı olduğu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın desteklediği proje kapsamında bölgede KOBİ eğitimleri hakkında bilgilendirme ve farkındalık arttırma toplantıları yapılacağını söyledi.

        Projenin bütçesinin Avrupa Birliği ve Türkiye'nin eş finansmanıyla karşılandığını aktaran Okur, proje ile bölgede iş ortamının yeni teknolojilere uyum sağlaması ve KOBİ’lerimizin kurumsal kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

        Projenin bütçesinin 4,1 milyon Avro olduğunu belirten Vali Okur, şunları kaydetti:

        "Dünyada gelişmekte olan teknolojideki yenilikler, yeni iş modellerinin ortaya çıkması, tüketici taleplerinde yaşanan büyük değişiklikler hem işletmelerin hem de iş gücünün bu değişime uyum sağlama yeteneğine sahip olmasını gerekli kılmaktadır. Bölgemizi baz alırsak Türkiye’nin birçok bölgesinde de olduğu gibi bölgemizde de mevcut durumdaki nitelikli iş gücünde ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Bu nedenle iş hayatında küreselleşmeye uyum sağlamış, değişime ve yeniliğe açık insan kaynağının teşviki bölgemiz açısından öneme sahiptir. Ajansımız tarafından uygulanan Zafer-İN Operasyonu’nun temel amacı, bölgedeki işletmelerimizde küresel değişimlere uyum yeteneğinin arttırılması ve KOBİ’lerimizin güçlendirilmesidir."

        Projenin yeni yıl itibariyle Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde başlayacağını ifade eden Okur, proje kapsamında bin saat eğitim verileceğini bildirdi.

        ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı da projeyle ilgili bilgi verdi.

        Toplantıya Uşak Üniversitesi, il müdürleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler