Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 112 Acil Sağlık hattına gelen çağrıların yaklaşık yüzde 95'inin gereksiz aramalardan oluştuğunu ve bunun gerçekten acil sağlık hizmeti bekleyen bir vatandaşların hizmete ulaşmada mahrumiyet yaşamasına yol açtığını söyledi.

        Taş, acil sağlık hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacıyla 1-7 Aralık tarihlerinde kutlanan "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

        Acil sağlık hizmetlerinde toplumsal farkındalık oluşturarak, ihtiyaç duyanların bu hizmete kolayca ulaşabilmesi ve ambulansların vakaya giderken trafikte yaşanan sorunları asgari düzeye indirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Taş, bu noktada özellikle anasınıfı ve ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını belirtti.

        Taş, eğitimlerde sağlık hizmetlerinden nasıl hizmet alınır, 112 çağrıları nasıl yapılır, hangi durumlarda 112 aranır ve aranırken nelere dikkat edilir konularının işlendiğini anlatarak, şunları kaydetti:

        "Temel problemimiz 112 çağrı merkezinin gereksiz çağrılarla meşgul edilmesi. Adıyaman genelinde 2016 yılı içerisinde çağrı merkezine yaklaşık 600 bin çağrı düşmüş, bunların 30 binini tespit edip vakaya çıkmışız. Gelen çağrıların neredeyse yüzde 95'i gereksiz çağrıdır. Acil çağrı merkezimizin her meşgul edilişi gerçekten acil sağlık hizmeti bekleyen bir vatandaşımızın bu hizmeti almasına mahrum bırakılması anlamına gelmekte. Bu yüzden gereksiz çağrılara, '112 acil çağrı merkezini meşgul etmeyin.' diyoruz çünkü orada yaptığınız her çağrı acil sağlık hizmetlerinin ulaşımı noktasında olumlu veya olumsuz çıktısı olmakta. Bizim asıl amacımız, vatandaşlara acil sağlık hizmeti bekleyen zamanında ulaşıp onlara etkili doğru tedaviyi verebilmek. Bunun için de zamanla yarışıyoruz. Trafikte sürücülerimizin bilinçli davranmalarını öneriyoruz. Ambulans sirenini duyduklarında sağa sola yanaşarak ambulansa yol açmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda katkı sunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler