Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Meksika'da polis, Veracruz eyaletinin eski valisi Javier Duarte'ye ait bir çiftliğe polis baskın düzenledi.

        Yerel basında çıkan haberlerde, Duarte'nin lüks çiftliğinde arama yapan polisin, Joan Miro, Fernando Botero ve Leonora Carrington gibi ünlü İspanyol ve Meksikalı ressamlara ait olduğu sanılan 17 tabloya el koyduğu belirtildi.

        Baskın sırasında Meksikalı sanatçı Javier Marin tarafından yapılan bir heykel ve Meksika Bağımsızlık Bildirgesi gibi tarihi belgelerin kopyalarını da bulan polis, ele geçirilen sanat eserlerinin toplam değerinin belirlenmesi için çalışma yapıyor.

        Duarte'den boşalan koltuğu geçen hafta devralan yeni Veracruz Valisi Miguel Angel Yunes Linares, ele geçirilen sanat eserlerinin açık artırmayla satılacağını ve elde edilecek gelirin çocuk hastanesinin finansmanında kullanılacağını bildirdi.

        Kara para aklama suçundan ekim ayında görevinden alınan Duarte, hakkındaki iddiaları yalanlamış ve bir hafta içinde ortadan kaybolmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler