Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meybem A.Ş. ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından organize edilen, Mesleki Yeterlilik Belgesi Ahşap Kalıpçılık sınavında başarılı olan kursiyerler belgelerini aldı.

        2 bine yakın başvurunun bulunduğu ve şu ana kadar 350 civarında inşaat işçisinin sınava girdiği Mesleki Yeterlilik Belgesi Ahşap Kalıpçılık alanında başarılı olan 104 kişinin belgeleri GTSO toplantı salonunda gerçekleşen törenle verildi.

        GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, inşaat grubundaki mesleklerde çalışanlara Ocak ayından itibaren zorunlu olacak olan Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin diğer meslek dallarında ise 25 Mart 2017 tarihinden itibaren zorunluluk kapsamına gireceğini söyledi.

        Belgesi olmayanların çalıştırılması halinde işletmelere kişi başı 500 lira civarında ceza uygulanacağını dile getiren Çakırmelikoğlu, "Bugüne kadar inşaat grubu ve metal ürünleri grubu ağırlıklı 2 bine yakın talep topladık. Bu kapsamda 6 sınav gerçekleştirdik. Bu sınavları başarıyla tamamlayanlara sertifikaları törenle verilecek." dedi.

        Çakırmelikoğlu, kanun maddesi ile tespit edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için Milli Eğitim Müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşkur İl Müdürlükleri organizasyonunda kurs açılması gerektiğini belirterek, belge alınması sürecinde kursların önem taşıdığını söyledi.

        Konuşmaların ardından belge almaya hak kazanan 104 kişiye törenle sertifikaları teslim edildi.

        Törene Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Defterdar Musa Koçulu, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın ile davetliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler