Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Fırat Elektrik Dağıtım AŞ'nin, bünyesindeki uzman ekiplerle güvenlik güçleri eşliğinde kaçak elektrik operasyonlarına hız verdiği bildirildi.

        Fırat Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kaçak elektrik operasyonları kapsamda il ve ilçe merkezlerinde ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve sanayi tarifesinde enerji kullanan tüm tesisatlar ziyaret edilerek, sayaçlarına ait ölçü devrelerinin kontrolleri yapılıyor.

        Kaçak elektrik tüketimi gerçekleştirildiği tespit edilen tesisatlar için Elektrik Piyasası Tüketici Hizmet Yönetmeliğinin 26,27,28,29, ve 30. maddelerine istinaden işlem yapılarak kaçak tüketim faturası düzenleniyor.

        Ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kaçak elektrik kullanan kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası için suç duyurusunda bulunulduğu aktarılan açıklamada, kaçak elektrik tüketimi gerçekleştirilmesine yardım ettiği tespit edilen kişilere de yaptırımlar uygulandığı kaydedildi.

        Kaçak elektrikle mücadelede, konuya duyarlı ve sorumluluk bilinci taşıyan herkesin Fırat EDAŞ kurumsal web sitesi ve 444 9 186 numaralı 7/24 çözüm merkezinden kimlik bilgilerini paylaşma zorunluluğu olmadan ihbarda bulunabileceği vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler