Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) cezaevi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 4'ü tutuklu 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde aralarında infaz koruma memurları ve öğretmenlerin olduğu tutuklu sanıklar Şuayip Bayraktutar, Mustafa Çapar, Sezai Özyurt, Ali Aydın ile tutuksuz sanıklar A.K, B.Y, C.A, İ.U, K.K, M.K, M.D, M.S, Ö.F.K, S.Ç ve M.E hakkında açılan davanın görülmesine, Tokat Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

        Tutuksuz sanık M.E'nin katılmadığı duruşmada, diğer sanıklar savunmalarını yaptı.

        Tutuksuz yargılanan sanıklardan B.Y, ceza infaz koruma memuru olarak çalıştığını söyledi. Yapının sohbetlerine katıldığını anlatan B.Y "2016 Haziran ayına kadar sohbetlere katıldım. 17-25 Aralık'tan sonra gerçeği göremedim. Pişmanım. 15 Temmuz sonrasındaki gibi maskeleri düşmedi. Dini sohbetler oluyordu. Sohbetlerde bizden yardım istiyorlardı. Sadaka niyetine birkaç kez para verdim. Telefonuma 17-25 Aralık'tan sonra ByLock programını sohbeti veren Sezai Özyurt yükledi. Sohbetlerde bazı Zaman gazetesi köşe yazarlarının yazıları okunuyordu. Başka kimsenin başını yakmayıp kendi başımı yaktığım için mutluyum." diye konuştu.

        - "Biz onlara diz çöktüreceğiz"

        Tutuksuz sanıklardan K.K ise "2014 Şubat ayına kadar sohbetlerine gittim. Sohbet veren Şuayip Bayraktutar, 'Biz onlara diz çöktüreceğiz' demişti. O tarihten sonra ayrıldım. 1 ay evlerinde kaldım çok pişmanım. Amacım sadece barınmaydı. Fetullah Gülen İslam'a en büyük zararı verdi. Fetullah Gülen ve avanesi vatana ihanet ettiler. Öğrencilere burs adı altında para toplanıyordu. Bu yapıya Allah rızası için bağışta bulundum. Maaşlarımızdan yüzde 10 oranında kesinti oluyordu. Ben şu an arkadaşlarımın ifadelerini dinleyince şaşırıyorum. Keşke herkes doğruları söylese. Ben doğruları söyleyerek beraat edeceğime inanıyorum. Çok pişmanım. Hiçbir zaman silahlı terör örgütüne üye olmadım." dedi.

        Davada tutuksuz yargılanan C.A. da "Dini duygularla sohbetlerine gittim. Sohbetleri S.Ç. ve Sezai Özyurt veriyordu. Daha sonra Mustafa Çapar sohbetleri veriyordu. Mustafa Çapar'ı 'Mahmut’ olarak biliyordum. Benim ByLock kod adım Ankara'da 'Cemil' idi. Ankara'daki sohbetler de içerik olarak Tokat'taki ile aynıydı ama Ankara'da ‘AK Parti’ye oy vermeyin’ söylemleri sohbetlerde geçiyordu." ifadelerini kullandı.

        Tutuksuz sanıklardan M.K. "Kendimi bildim bileli namaz kılarım. Bu yapıdan ayrıldığım tarih 2014 yılı başı olabilir. 17-25 Aralık süreci ve Cumhurbaşkanımızın söylemleri doğrultusunda bu yapıdan ayrıldım. ByLock programını Sezai Özyurt, 2013 yılı Ağustos ayından sonra yükledi. Şuayip Bayraktutar ise mesleğe başlamam nedeniyle ilk maaşımı cemaate vermemi istedi." dedi.

        Tutuklu yargılanan sanıklardan Şuayip Bayraktutar, Sezai Özyurt, Mustafa Çapar ve Ali Aydın ise suçlamaları reddederek tahliyelerini talep etti.

        İfadelerin ardından duruşma 16 Ocak'a ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler