Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Devlet Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastaları tarafından yapılan eserlerden oluşan sergi açıldı.

        Çorlu İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri ile Çorlu Devlet Hastanesi arasında yapılan protokolle Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde yıl boyunca açılan kurslarda, şizofreni hastalarınca üretilen yağlı boya tablo ve el emeği ürünler, düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

        Çorlu Halk Eğitim Merkezi el sanatları usta öğreticisi Güzide Ateş, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, ruh sağlığı merkezinde tedavi gören hastalarla çok güzel bir eğitim dönemi geçirdiklerini söyledi.

        Yapılan ürünlerin büyük bir özverinin ürünü olduğunu ifade eden Ateş, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezindeki çalışmalar şizofreni hastalarına ait olan çalışmalar. Yağlı boya, noktalama çalışması, ahşap boyama ve ebru üzerine bir yıllık emeğin karşılığında 150 çalışma ortaya konmuştur. Hepsi öğrencilerimize aittir" dedi.

        Sergi açılışına Çorlu Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, Halk Eğitim Merkezi Gürsan Çil ile hasta yakınları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler