Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 39'u tutuklu 48 polisin yargılandığı davada 1 polis memuru tahliye edildi.

        Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 37 tutuklu, 3 tutuksuz sanık ile başka cezaevlerinde tutuklu 2 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde 4 kişinin ifadesi alındı. Savunmalarını yapan A.Ç, İ.Ö, S.G, F.E, suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti.

        Sanık avukatlarının savunmalarını da dinleyen mahkeme heyeti, ara kararında sanıklardan F.E'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı yarına bıraktı.

        "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak"la suçlanan polislerin yargılandığı davada ifade alma işlemine yarın devam edilecek.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiserlerin de bulunduğu 48 polis memuru gözaltına alınmış, bunlardan 39'u tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak"la suçlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler