Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) -Edirne Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen kadın sivil toplum örgütlerinden oluşan Edirne Kadın Dayanışması, Edirne İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.

        Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 5 Aralık Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 82. yıl dönümünde, Edirneli kadınları bir arada ve güçlü bir şekilde gördüğü için mutlu olduklarını ifade etti.

        Geçmiş, kadının toplumsal, sosyal, ekonomik hayatta ve siyasette mutlaka yer almasının temel hedefleri arasında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Bugüne kadar alınan mesafeye baktığımızda oldukça geride kaldığımızı da görüyoruz. Kadın ekonomik ve sosyal anlamda var ancak sorunlarıyla, açmazlarıyla var. Kadınlarımız siyasette ve diğer alanlarda hak ettikleri yerde değiller. Ancak kadınlarımızın özellikle yönetimde siyasette yer alabilmesi kadının doğrudan tercihiyle ilgilidir. Kadının kendi tercihi ile katılmadığı bir yönetim ve siyaset hareketinde öne çıkabilmesi, etkin olabilmesi mümkün değildir."

        Çalışma hayatı ile aile hayatını mutlu bir şekilde bütünleştirmiş kadınların bir ülkeyi aydınlık geleceğe taşıyacağına inandıklarını belirten Geçmiş, "Çünkü bizim medeniyetimiz kadınlarla hayat bulmuştur. Kadını yok sayan toplum, adını yok sayan bir toplumdur. Ne mutlu bir Atatürk yetiştirmiş Türk kadınına, ne mutlu ona sahip olan Türk ulusuna." ifadesinde bulundu.

        Edirne Kadın Dayanışması adına konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Mecliste 81 kadın milletvekili olduğuna dikkati çekti.

        Edirne'’de kadın sivil toplum örgütlerinin artık tek tek değil, Edirne Kadın Dayanışması olarak bir arada ve daha güçlü olarak görüleceğini vurgulayan Gegeoğlu, şöyle devam etti:

        "Bundan sonra bizi tek tek avlayamayacaksınız. Çünkü bir aradayız. Daha güçlüyüz ve kadınların siyasette durumları içler acısı. Bu çığlığımızı duymanızı istiyoruz."

        Gegeoğlu konuşmasını, Edirne İl Genel Meclisi üyelerine şu soruyu sorarak noktaladı, "Yıl 2016 hiçbir kadının olmadığı bir Mecliste çalışmak sizlere zül gelmiyor mu?"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler