Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla tatbikat düzenledi.

        Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte ambulanslara yol vermenin önemine dikkat çekmek amacıyla tatbikat yapıldı. Senaryo gereği kaza yapmış bir aracın altındaki ve içindeki yaralıya 112 Acil, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Tatbikat sonrasında gazetecilere açıklama yapan Manisa Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı, hafta içinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri konusunda vatandaşları bilgilendireceklerini ve özellikle ambulanslara yol verme konusunda farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.

        Bayrakçı, kent merkezinde vakaya varış süresinin 8, kırsal alanda ise 30 dakikanın altında olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığımızın başlattığı 'Yaşama Yol Ver' isimli bir proje var. Proje kapsamında Manisa'daki Acil 112 sağlık hizmetleri konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz. Acil 112 ambulanslarının yaşadıkları en büyük trafik sorunu kendilerine yol verilmemesi." dedi.

        Bazı araçların ambulansların peşine takılarak ilerlemeye çalıştığını, kimilerinin ise ambulansa yol vermediğine dikkat çeken Bayrakçı, "Şu unutulmamalıdır ki o ambulansın içinde ya kendimiz ya da bir yakınımız olabilir. Bu bilinçle sirenleri çalan ambulanslarımıza trafikte yol verelim." diye konuştu.

        Manisa Sağlık Müdürü Bayrakçı, geçen kasım ayı içinde Antalya'da yapılan ilk yardım müdahalesi yarışmasında Manisa UMKE ekibinin Türkiye birincisi seçildiğini hatırlattı.

        Etkinlikte ayrıca, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda vatandaşlara acil sağlık hizmetleri konusunda bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler